Loader

Business Developer Solliance/SEAC

De functie

U ontwikkelt commercialiseringtrajecten, u acquireert onderzoeks- en adviesopdrachten en u creëert nieuwe samenwerkingsverbanden. Daarbij werkt u intensief samen met experts uit de R&D instituten die samenwerken in Solliance en in SEAC. U geeft daarbij bijzondere aandacht aan commerciële aspecten en ondersteunt de onderzoeksgroepen bij het inspelen op vragen uit de markt en het ontwikkelen van commerciële dienstverlening. Vanuit ECN werkt u in de samenwerkingsverbanden SEAC en Solliance gericht op de integratie van zonnepanelen in bouwelementen en andere nieuwe applicaties. Binnen Solliance wordt gewerkt aan nieuwe dunne-film PV elementen en de integratie van die PV elementen in bouwmaterialen. De waardeketen en eindmarkt rondom deze nieuwe producten moeten nog worden ontwikkeld. U zult daarin een trekkersrol vervullen.

Vanuit uw rol als Business Developer werkt u in projecten van SEAC mee aan marktanalyse en business modellen voor innovatieve geïntegreerde PV producten en systemen. U levert een bijdrage aan het opzetten van nieuwe onderzoeksconsortia. Binnen Solliance bent u verantwoordelijk voor het genereren van leads en de acquisitie van opdrachten voor het integratie programma van Solliance.

U ontwikkelt commercialiseringtrajecten voor de door Solliance en SEAC ontwikkelde kennis en technologie en organiseert samenwerking tussen industriële partijen rond nieuwe innovatieve technologieën. U verwerft onderzoeks- en adviesopdrachten, waarbij u verantwoordelijk bent voor het realiseren van sales targets. U ontwikkelt markt- en business intelligence in de relevante markten, ontwikkelt nieuwe klantrelaties in binnen- en buitenland, onderhoudt relaties met de belangrijkste klanten en initieert en bevordert samenwerking met industriële partijen.
U rapporteert aan de Business Development Manager.

Uw profiel

  • U heeft een technische achtergrond (liefst in bouwkunde/industrieel ontwerp/werktuigbouwkunde) en beschikt over een academisch werk- en denkniveau.
  • U beschikt over tenminste 6 jaar ervaring in een vergelijkbare functie binnen een kennisintensieve organisatie bij voorkeur met raakvlakken aan de bouw- en infrasector.
  • U hebt uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden en een ondernemende en resultaatgerichte instelling.
  • U heeft ervaring met het opzetten en succesvol uitrollen van business development trajecten.
  • U bent een ‘hands on’ type. U heeft een netwerk in de bouw- en infra sector en een internationale oriëntatie.
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Standplaats van deze functie is Eindhoven

Arbeidsvoorwaarden

ECN biedt goede arbeidsvoorwaarden: Diverse opleidingsmogelijkheden, een prima salaris dat wij afstemmen op je opleiding en werkervaring, 27 vakantiedagen en 12 ADV dagen en een eindejaarsuitkering.

Onderzoek en kennis voor duurzame energie

Het beperken van klimaatverandering is één van de belangrijkste wereldwijde uitdagingen. Daarvoor is onderzoek nodig naar de toepassing van duurzame energie, energiebesparing en een schoon gebruik van fossiele brandstoffen. ECN is in Nederland het belangrijkste onderzoeks- en kenniscentrum op het gebied van duurzame energie. Voorbeelden zijn de ontwikkeling van efficiënte en esthetische zonnepanelen, de windparkaerodynamica, de productie van Groen Gas uit biomassa en de afvang van CO2 al dan niet gecombineerd met de productie van waterstof.
De R&D-wereld van de energietechnologie is veelomvattend. ECN is trots op zijn brede waaier van experts die in deze wereld werkt.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wouter van Strien: vanstrien@ecn.nl of bereikbaar op 06-10485059.
Solliciteren kan tot 15 juli 2017 en uitsluitend via de link “soliciteer op deze functie” op de webpagina van deze functie op www.ecn.nl.How can we help you?